Handhaver Toezicht & Veiligheid
Hoe lang duurt de opleiding HTV bij VBOT?
De basisduur van de opleiding is 12 maanden. VBOT biedt iedere student een maatwerk leertraject aan dat deels via e-learning plaatsvindt. Je kunt er daarom voor kiezen om de opleiding in een sneller tempo af te ronden of om er langer over te doen dan de 12 maanden die we als standaard hanteren. Je onderwijsovereenkomst is 18 maanden geldig. Wil je er langer over doen? Wij kunnen de overeenkomst met nog eens 6 maanden verlengen.
Wat leer je tijdens de opleiding?
Als handhaver krijg je te maken met verschillende situaties en wetgevingen waarvan je op de hoogte moet zijn om je werk goed te kunnen doen. De module ‘Bevoegdheden en handelen’ behandelt verschillende wetgevingen, waaronder het Wetboek van strafvordering en strafrecht, de Wet op de identificatieplicht, rijdend verkeer en parkeren, de Algemene plaatselijke verordening (APV), de Wet personenvervoer, de Wet op de kansspelen, de Tabakswet, de Drank- en Horecawet, de Winkeltijdenwet, milieuwetgeving, de Wet op de economische delicten, de Visserijwet, de Opiumwet en de Wet wapens en munitie. In deze module leer je welke bevoegdheden je hebt in deze situaties, hoe je mensen op een professionele manier aanspreekt en hoe je effectief handelt om de wet te handhaven en veiligheid te waarborgen. Het Vuurwerkbesluit valt onder de milieuwetgeving en reguleert het gebruik van vuurwerk. Hierbij gaat het onder andere om regels voor het afsteken van vuurwerk, de verkoop ervan en de opslag ervan.
Waar kan ik informatie over de examinering vinden?
Op de website van ExTH: www.exth.nl.
Ik ben al BOA, krijg ik vrijstelling?
Ben jij al Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) en wil jij je Mbo 3 diploma Handhaver Toezicht en Veiligheid halen? Dan ben je bij VBOT aan het juiste adres. Wanneer je BOA certificaat nog geldig is kun je vrijstelling aanvragen voor dat onderdeel van de opleiding. Je kunt dan al je diploma behalen in 6 maanden tijd!
Vrijstelling kan je tijdens het aanmeldprocedure aanvragen.